Hud og Ørelege

Hud og Ørelege

Karin og kattVår veterinær, Karin Andersen, har utdannet seg til veterinær hudlege i England og er en av 4 veterinærer i Norge med tittelen Cert VD (Certificate of Veterinary Dermatology). Hun utfører de fleste hud og øreundersøkelsene ved klinikken. Mange dyr får tilbakevendende hud- eller øreproblemer og kan bli veldig plaget av dette. I mange tilfeller skyldes det et underliggende problem f.eks en allergi eller et stoffskifteproblem. For å finne ut av hva som er den underliggende årsaken anbefales det å gjøre en hudutredning hos alle hunder som har vedvarende eller tilbakevendende hud og/eller øreproblemer dvs mer enn 1-2 tilfeller pr år.

 
Allergi hos hund - midd/pollen

bulldogs p ryggenAtopi er den vanligste underliggende årsaken til at en hund får hud-og øreproblemer. Den er en genetisk/arvelig lidelse som skyldes at kroppen produserer altfor store mengder antistoffer mot enkelte ting i miljøet (allergener). Dette fører igjen til økt kløe og slikking. Enkelte raser er mye mer utsatt enn andre men etthvert individ kan utvikle en allergi.

 

 

Les mer …
 
Ørebetennelse hos hund

Ørebetennelse er et svært vanlig problem hos hund, men ses sjelden hos katt. Hos hunder med tilbakevendende ørebetennelser skyldes ca 80% av tilfellene en underliggende allergi. Det kan være allergi mot noe i miljøet ( husstøv- og lagermidd eller pollen) eller noe i maten den spiser. Som oftest ses ørebetennelser hos hunder som også har kløe og hudbetennelser/eksemer men hos noen er tilbakevendende ørebetennelser eneste symptom.

Les mer …
 
Hudutredning

 

Mange dyr får tilbakevendende hud- eller øreproblemer og kan bli veldig plaget av dette. I mange tilfeller skyldes det et underliggende problem for eksempel en allergi eller et stoffskifteproblem. For å finne ut av hva som er den underliggende årsaken anbefales det å gjøre en hudutredning hos alle dyr som har vedvarende eller tilbakevendende hud og/eller øreproblemer dvs. mer enn 1 tilfelle pr år.

Les mer …
 
Kløe hos hund

Kløe hos hund kan skyldes flere ting:

Parasitter - hudbetennelser - atopi - matvareallergi eller intoleranse - soppinfeksjoner- tørr hud og pels - autoimmune sykdommer (pemfigus) - noen få kreftformer.

Les mer …