Informasjon
Forebygging av flåttbitt og smitte

Sommeren nærmer seg med varmere og lysere dager, og vi tilbringer mer tid ute i skog og mark. I sommervarmen våkner flåtten til live igjen, og vi må derfor huske å beskytte dyrene våre mot disse små krypene.
Det finnes mange ulike typer flått, den vanligste i Norge er skogflåtten, Ixodes ricinus. Den kan overføre farlige sykdommer både til oss og dyrene våre, så det er viktig å forebygge flåttbitt og sykdom.

Les mer …
 
Angst for nyttårsraketter

Mange hunder lider av angst for høye lyder, spesielt raketter. For disse hundene kan nyttårsfeiringen bli et mareritt.

Les mer …
 
Helsesjekk og Seniorsjekk

En helsesjekk er inkludert i alle vaksinekonsultasjoner og gjøres ofte i forbindelse med en en vanlig konsultasjon også. Du kan bestille time til helsesjekk dersom du er usikker på om alt er som det skal eller bare for å være på den sikre siden.

Les mer …
 
Huggormbitt

Det anbefales at du oppsøker veterinær for behandling og om mulig observasjon dersom det er mistanke om at hunden eller katten din er bitt av huggorm. Minst 30% av bittene er tørre- dvs at de ikke inneholder gift.

Les mer …
 
Vaksinasjon av hund og katt

Hunder og katter vaksineres for å forebygge utvikling av alvorlig sykdom og for å redusere smittepresset i miljøet. Det er en enkel og billig forsikring mot at ditt dyr blir rammet av noen de mest alvorlige sykdommene vi ser.

Les mer …
 
Sterilisering av Hunnkatt

Vi anbefaler at alle hunnkatter som ikke skal brukes i avl, steriliseres i ung alder.

Det er mange fordeler med å sterilisere hunnkatten tidlig. I tillegg til at man forhindrer at katten blir drektig vil man også i stor grad forhindre at den får jursvulster (brystkreft) og livmorbetennelse  når den blir eldre.

Les mer …
 
Reise med hund og katt i EU- nye regler fra 01.01.2012

  Obs!  Se egne regler for behandling i forbindelse med reise til Sverige under "nyheter" på våre hjemmesider.

 Egne regler  gjelder også ved reise fra bl.a  Finland, Storbritannia, Irland og Malta.

TENK DEG GODT OM FØR DU VELGER Å TA MED DEG KJÆLEDYRET PÅ REISE- DYRET KAN BLI SMITTET MED  MANGE FARLIGE SYKDOMMER  I UTLANDET!

 

Her følger en kort huskeliste for deg som skal reise med hund eller katt innen EU.

Hva kreves for å komme inn i Norge etter utenlandsreise:

Les mer …
 
Dyrenes jul

Jul og advent nærmer seg, og for mange familier er dyrene en selvskreven gjest og deltager i feiringen. Selv om vi tar fri fra de daglige rutinene våre betyr det ikke å ta fri fra hunde- og kattepass. Hunden trenger fortsatt ordentlige lufteturer hver dag. Katter kan gjerne lufte seg litt de også, men husk at de ikke bør være for lenge ute når det er ordentlig kaldt.

Les mer …
 
Når skal jeg ta kontakt?

Husk før du ringer veterinær:  Arbeidsdagen for en veterinær varierer mye. Enkelte dager har han god tid, andre dager er meget lange og anstrengende.

På de mest hektiske dagene er det umulig å gi hjelp samme dag som sykdomsproblemene har dukket opp. I slike situasjoner er det særdeles viktig å skille mellom de tilstander som må behandles raskt, og de som uten særlig risiko kan utsettes - eller som ikke behøver dyrlegebehandling i det hele tatt.

Les mer …
 
Hvorfor er dyrlegen en «Dyr lege»?

Endel kunder reagerer på prisen når de får regningen etter et dyrlegebesøk. Som regel skyldes det at de sammenligner prisen med hva de må betale når de går til fastlegen.

Les mer …
 
Forsikring av hund og katt

 

Det blir stadig vanligere å forsikre kjæledyret sitt; særlig hund, katt og hest forsikres nå i økende grad men likevel ligger Norge langt etter f.eks. England og Sverige i prosentandel forsikrede dyr.

Les mer …
 
ID-merking av dyr

Vi anbefaler at alle hunder og katter identitetmerkes med mikrochip.

 

Dyrene merkes ved at en liten mikrobrikke sprøytes inn under huden med en litt stor nål. Det kreves ingen narkose eller beroligende midler for dette.

Les mer …
 
Kastrasjon av hannkatt

Vi anbefaler at alle hannkatter kastreres. Hovedårsaken er at det er katteeierenes ansvar (også hannkatteierenes!!) å sørge for at det ikke fødes for mange kattunger i verden.Det kan være et problem å finne hjem til alle kattene som fødes og noen ender opp med å måtte avlive kattunger pga dette. Andre katter ender opp som villkatter med de problemer det kan medføre av sult og smerte for katten.

Les mer …